Terug in de tijd…

Ik kan mij mijn eerste yoga les nog zo goed herinneren.

Samen met mijn man Marco-Paul, hadden wij het goede voornemen om in het nieuwe jaar (2007) met yoga te beginnen.

Op 02 januari stonden wij nietsvermoedend bij onze eerste Bikram yoga les, op de Ceintuurbaan in Amsterdam, in lange broek.

Voor wie dit niet kent. Bikram yoga is yoga in een verwarmde ruimte van 38-40 graden celcius.

Ondanks de wat onwennige eerste ervaring, was ik meteen geïnteresseerd in yoga….. en in de koffie erna bij de Coffee Company.

Ik vond het wel grappig al die mensen in schaarse kleding, hier en daar een BN-er. Ik vond de oefeningen lekker en was weinig geïnteresseerd in het meditatieve gegeven van yoga. Toch na 1,5 jaar ben ik verder gaan kijken. Ik miste iets en vond de prestatie gerichte kant toch minder prettig.

Ik kwam terecht bij yoga docent Martijn Hoogstra. Een mooie zolder locatie op de Weteringseschans. Hier maakte ik kennis met alle facetten van de klassiek hatha yoga in een sneltreinvaart. Mediteren, Pranayama, filosofie, asana’s in alle soorten. Prachtige lange, diepgaande lessen en intensives, die fysiek vrij pittig van aard zijn. Hier is mijn interesse voor yoga en alles wat erbij komt kijken, pas echt gewekt.

Na de geboorte van mijn dochter Jade (2010) kwam ik terecht in een postnatale depressie. Wat een bijzondere en mooie tijd had moeten zijn, werd een donkere en heftige periode. Zelf ontspannen en in slaap vallen lukte mij niet meer, mijn adrenaline was zo hoog en ik stond dag en nacht aan. Ik weet nog goed, dat ik die periode veel op het internet naar yoga opleidingen zocht. Mijn blik gericht op de toekomst, om zo niet de werkelijkheid van het moment te hoeven ervaren. Met als resultaat dat ik in 2011 ben begonnen aan een 4 jarige opleiding tot yoga docent aan de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Deze opleiding heb ik in juni 2019 met succes afgerond.

Het duurde even voordat ik les durfde te geven. Wie was ik en wat wist ik nou allemaal van deze diepe levensfilosofie.

Ik voel me na al die jaren nog steeds een beginner. Ik volgde destijds lessen bij yoga studio Jnana in Delft.

Dankzij Jeanet, toenmalige eigenaresse van studio Jnana, ben ik begonnen met lesgeven aan jongeren van 10-18 jaar oud en al snel volgde hatha yoga lessen voor volwassenen.

Waar ik in het begin nog ontzettend zenuwachtig was voor iedere les. Lees: mijn zelfreinigend vermogen werkte optimaal voor iedere les.

Voelde ik me steeds meer op mijn gemak. Onbekende gezichten werden bekend en samen vorm je een steeds hechtere groep.

Toen ik in 2021 de keuze had om bij mijn huidige werkgever voor een vertrekregeling te kiezen, heb ik de sprong gewaagd.

En nu schrijf ik op mijn eigen beginnende website mijn eerste blog en sta ik hopelijk aan het begin van iets heel spannend en moois.

Ik hoop onze ervaringen met elkaar te kunnen delen tijdens een van mijn yoga lessen in Delft.

Je bent van harte welkom!

Liefs Suzanne

Vorige
Vorige

Een nieuw begin