Svadhisthana

Waar in de eerste chakra leeftijd alles draaide om basisbehoeften (levenskracht), zo draait het in het tweede chakra om de levenslust. Genieten van alle vormen van plezier in het leven.

Het tweede chakra is gelegen rond het heiligbeen en de overgang met de lendenwervels. Het heeft een uitstraling naar de onderbuik, voorkant bekken en de liezen.

De energie van het tweede chakra is dominant bij meisjes in de leeftijd 6-12 jaar en jongens 7-14 jaar. Je krijgt meer oog voor de buiten wereld, gaat relaties aan en ontwikkelt een eigen smaak. Je begint je eigen persoonlijkheid te ontwikkelen.

Een goed functionerend tweede chakra kenmerkt zich o.a door:

  • Het kunnen genieten van het leven.

  • Soepel meebewegen met veranderingen.

  • Overgave aan het leven.

Yoga houdingen die de energie in dit gebied stimuleren, zijn asana’s waarbij de souplesse in je onderrug, bekken, liezen en heupen worden aangesproken. Vloeiende en soepele bewegingen. 💃

  • Bekken cirkelen

  • Huppel sprong

  • Spreidzit-serie

  • Kat houding

Het element van het tweede chakra is daarom ook water, wat vloeiend en altijd in beweging is. Het water element symboliseert onze emoties. Zowel water als je gevoel wordt beïnvloed door factoren van buitenaf. Zo zal het klimaat en de natuur van invloed zijn op het water en hangen onze emoties af van wat we in de buitenwereld meemaken, hoe er op ons gereageerd wordt. Water heeft als eigenschap dat het soepel mee beweegt en altijd een weg vindt.

Water en waterbewegingen spelen een belangrijke rol in de ontspanning en de meditatie.

De Hanuman mantra kan gezongen worden als men last heeft van angsten. Hanuman is een hindoeïstische God, die o.a. staat voor het overwinnen van angsten. Luister de audio opname onderaan deze blog. ( met dank aan mijn lieve dochter Jade ❤️ )

Mantra Hanuman

Jaya Hanuman

Jaya jaya Hanuman jaya,

Jaya Hanuman

Jaya, Hanuman jaya

Vertaling: Gegroet Hanuman de overwinnaar.

Vorige
Vorige

Manipura

Volgende
Volgende

Muladhara